Integritetspolicy

Senast uppdaterad: 2018-12-06

Webbium AB, org. nr. 556945-9422, Polhemsgatan 1, 392 39 KALMAR, (”vi”, ”oss” eller ”vår”) är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter. Det är viktigt för oss att din integritet skyddas och respekteras när du besöker våra webbplatser eller använder våra applikationer (webbapplikationer, mobilapplikationer, desktopapplikationer, m.fl.), nedan kallat ”våra tjänster”. Integritetspolicyn innehåller information om vilka personuppgifter vi samlar in om dig, när vi samlar in dem, varför vi samlar in dem och hur vi använder dem. Den förklarar också hur du kan utöva dina rättigheter när du ger oss förtroendet att behandla dina personuppgifter.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna längst ner i policyn.

Vad är en personuppgift?

Personuppgifter är information som direkt eller indirekt kan knytas till en (levande) person. Typiska personuppgifter är namn, adress och personnummer.

Läs mer om personuppgifter hos Datainspektionen: https://www.datainspektionen.se/om-integritet/vad-ar-en-personuppgift/

Insamling och behandling av personuppgifter

Vi samlar in personuppgifter om dig när du besöker, ansluter till eller skapar ett konto för någon av våra tjänster efter uttryckt samtycke. Vilka personuppgifter som samlas in beror på vilken tjänst och under vilka omständigheter tjänsten används, men kan utgöras av följande:

  • Personuppgifter som du själv väljer att lämna till oss när du skapar ett konto för någon av våra tjänster, ex. för- och efternamn, e-postadress, kön, födelsedatum, eller annan information som du anger vid kontoregistrering.
  • Användargenererade personuppgifter när du använder ett konto registrerat för någon av våra tjänster, ex. uppgifter om din användning av våra tjänster, ex. datatrafik och annan kommunikationsdata samt vilka resurser du har tillgång till, uppgifter om din enhet (ex. mobil eller dator) och dess mjukvara (ex. operativsystem och webbläsare), din IP-adress, anslutningshastighet och internetleverantör, annan information som du lämnar ifrån dig när du använder våra tjänster.
  • Personuppgifter som du lämnar på andra sätt, ex. information som vi ber dig lämna när du anmäler ett problem med någon av våra tjänster.

Personuppgifterna samlas in och behandlas i syfte att utföra eller administrera den åtgärd du begärt eller vad som krävs enligt lag och sparas inte längre än vad som krävs för att fullgöra detta syfte.

Observera att våra tjänster kan innehålla länkar till och från andra webbplatser som tillhör våra samarbetspartners och annonsörer. Om du följer en sådan länk eller utnyttjar en tjänst från tredje part är det viktigt att du känner till och tar del av deras sekretess- och/eller integritetspolicy och att vi inte kan ta på oss något ansvar för deras behandling av dina personuppgifter.

Vi kan använda cookies för att samla in uppgifter om hur du använder våra tjänster. Du kan läsa mer om detta i vår cookie-policy som finns på https://www.webbium.se/cookie-policy

Samarbetspartners och leverantörer

För att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden enligt avtal med dig, i de fall vi ingått ett sådant, så kan samarbetspartners och/eller leverantörer komma att behandla dina personuppgifter. Vissa samarbetspartners kan ha sin verksamhet utanför EU/ESS och i sådana fall säkerställer vi att personuppgifterna behandlas och skyddas på ett sådant sätt som lagen kräver.

Dina rättigheter

Du har rätt att en gång per kalenderår begära ett kostnadsfritt registerutdrag som innehåller de personuppgifter som vi behandlar om dig.

Du har rätt att begära rättelse av uppgifter som är felaktiga. Du har också rätt att begära att dina uppgifter raderas eller att användningen begränsas. Du har alltid rätt att ta tillbaka uttryckt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter.

Om du vill begära rättelse, radering, begränsning av behandling, tillgång till personuppgifter eller rätten till utdrag gör du det genom att kontakta oss på support@webbium.se. Vi kommer att besvara en förfrågan från dig inom 30 dagar från mottagandet. Om vi inte kan besvara förfrågan inom 30 dagar från mottagandet kommer vi återkomma till dig med en anledning och när vi tror att vi kan fullgöra din begäran.

Ändringar i denna integritetspolicy

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i vår integritetspolicy, det är därför viktigt att du regelbundet kontrollerar den senaste versionen av denna policy. När vi gör ändringar i integritetspolicyn publicerar vi ändringarna här.

Kontakta oss

Har du några som helst frågor eller funderingar kring vår integritetspolicy är du välkommen att kontakta oss via epost: support@webbium.se